Slapen in Bologna

Slapen in Bologna

Slapen in Bologna. Een goed idee als je de stad beter wilt leren kennen. De meeste bezienswaardigheden liggen in het historisch centrum dat een omtrek van ongeveer acht kilometer heeft. Binnen die cirkel vind je veel overnachtingsmogelijkheden en ik zou een accommodatie in of vlakbij het centrum altijd aanraden. Op die manier geniet je het meest van de historische palazzo’s, de kleine straten en de koffie- en wijnbarretjes.

In de tijd dat wij in Bologna woonden, hadden we een eigen appartement. Veel ervaring met leuke slaapplekken heb ik daarom niet. Hieronder staat echter een aantal bijzondere accommodaties waar vrienden en familie hebben overnacht. Andere heb ik bezocht voor de reisgids Wandelen in Bologna of ik heb er zelf geslapen sinds we weer in Nederland wonen. Deze accommodaties bieden geen standaardovernachtingen, maar hebben allemaal iets bijzonders en verschillen in prijs en sfeer.

De prijzen voor een overnachting in Bologna zijn relatief hoog: Bologna is in het algemeen een wat duurdere stad en het grote aantal studenten drijft de huizenprijzen verder op. Een overnachting in een tweepersoonskamer kost al snel € 70,- per kamer. Over het algemeen krijg je echter wel waar voor je geld. Mocht je een goede aanvulling hebben voor een leuke en bijzondere overnachting of een van de hier genoemde overnachtingsmogelijkheden is toch minder goed bevallen, laat het dan weten via merel@thebestofbologna.com.

Slapen in Bologna Commercianti
Art Hotel Commercianti ligt tussen de gezellige winkelstraat Via d’Azeglio en de grootste basiliek van de stad
Slapen in Albergo Centrale
Begin de dag goed in Albergo Centrale
Bij B&B Margherita is elke kamer anders en wordt het ontbijt op mooie dagen geserveerd in de binnentuin
Facebook