Over deze site

Over deze site

Bologna is een lappendeken. Een lappendeken van rode gebouwen, middeleeuwse torens, portico’s en koffiebarretjes. Duizenden koffiebarretjes. En achter alle gebouwen, torens, portico’s en barretjes schuilt een verhaal: Soms letterlijk, wanneer een poort zich opent en je een kerk of verborgen binnenplaats binnenstapt. Soms figuurlijk, wanneer verhalen voortkomen uit het verleden. Het vangen van deze verhalen op papier, is wat deze website beoogt.

De geheimen van Bologna brengen de Noord-Italiaanse stad tot leven en weerspiegelen een levendige en eigenwijze stad die haar bijnamen ‘la Rossa’, ‘la Dotta’ en ‘la Grassa’ eer aandoet. Net zoals dwalen door de smalle steegjes en onder de portico’s de beste manier is om Bologna te leren kennen, zo dwaal je op deze site door de verhalen die de stad te vertellen heeft.

Een jaar heb ik in Bologna gewoond. In deze periode heb ik onder andere de reisgids ‘Wandelen in Bologna’ geschreven. Regelmatig stuitte ik op verrassingen – zoals de oude villa van Napoleon, waar nu vluchtelingen wonen – en dankzij vrienden kwam ik op plekken die anders verborgen waren gebleven. Die verhalen pasten echter niet allemaal in de reisgids. Deze website biedt uitkomst. De stad is namelijk nog lang niet uitverteld.

Veel plezier!

Ciao, Merel

PS: Ga je binnenkort naar Bologna en wil je (nog) meer weten? Neem gerust contact op. Daarnaast vinden mijn artikelen het geen probleem om ergens anders gepubliceerd te worden. Ook in dat geval geldt: neem even contact op.

Merel Diemont

merel@thebestofbologna.com

The Best of Bologna - Merel

Facebook